donderdag 28 november 2013

Opeens voorbij - Sara Zarr
http://www.bibliotheekvannu.nl/iguana/www.main.cls?sUrl=search&t=1385643610087&searchProfile=ZoekenCatalogusWebsite#searchTerm=Opeens%20voorbij&searchFilter=f9666c79-fb1e-4e3d-949e-cac0c03c63a2
 

‘We moeten het er een keer over hebben. We moeten een plan maken om goed voor onszelf en elkaar te zorgen zolang mama er niet is.’ Dit zegt mijn vader nu al twee weken. Hij belooft me een gesprek waarin alles  zal worden gladgestreken. Maar op een of andere manier komt dit gesprek er nooit.

De 15-jarige Samara (ik-figuur) lijkt een vastomlijnd leven te hebben. Als dochter van de plaatselijke dominee lijkt alles voor de buitenwereld keurig op orde te zijn. Wat de mensen niet weten, is dat Samara's moeder opgenomen is in een kliniek om af te kicken van een alcoholverslaving.  Als er vervolgens een meisje uit de gemeente ontvoerd wordt, staan alle zekerheden voor Sam op losse schroeven. Waarom gebeuren al deze nare dingen? Zal ze ooit nog de ongedeelde aandacht van zowel vader als moeder ontvangen? En wat als Jody nooit meer teruggevonden wordt? Op een eerlijke en openhartige manier beschrijft de auteur de worstelingen van een tiener. Alle onzekerheden, twijfels en wanhoop van Sam zijn realistisch weergegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten